Historiek

2000

Juli

Oprichting GRAM door de heer Albert Maes en mevrouw Lieve Winkelmans.

September

GRAM wil de mensen die kiezen voor vakopleiding stimuleren en aanmoedigen. Dit respect voor vakbekwaamheid vertaalt GRAM in de jaarlijkse GRAM-prijs voor scholen uit de provincie Antwerpen met een beroepsopleiding (BSO).

De prijs – voor het eerst uitgereikt in september 2000 – richt zich tot individuele leerlingen van het 6de jaar BSO. De directies van de scholen mogen voor elke richting een leerling voorstellen die zich in hun studierichting lieten opmerken op basis van vakbekwaamheid, motivatie en sociale vaardigheden.

Deze leerlingen worden benoemd tot “Laureaat van de GRAM-prijs” en krijgen naast een attest ook een individuele geldprijs.

De 7de jaren BSO kunnen deelnemen aan een “projectenwedstrijd”.

Deze projecten worden door een GRAM jury in de scholen zelf bezocht en gejureerd op basis van creativiteit, originaliteit en vakmanschap. De eerste 7 projecten worden gehonoreerd met een belangrijke projectprijs.

Tenslotte wordt een verdienstelijke leerkracht gelauwerd met een kunstwerk, speciaal voor de prijs ontworpen en een bijkomende waardevolle geldprijs.